img academic article hero 08A@2x 1

Valtavaa turhautumista opettajien keskuudessa, kun työvuoroluettelo ei toimi

Opettajat tietävät, mitä he tarvitsevat voidakseen tehdä työnsä hyvin, mutta kun oppilaitosten työvuoroluettelot eivät toimi, seuraukset ovat mittavia ja ei-toivottuja. Joitakin esimerkkejä ovat epäselvyys tilanteesta, lyhyet ennakkosuunnitteluajat, jotka johtavat huonoon suunnitteluun sekä väärinymmärrykset, jotka johtuvat puutteellisesta tiedotuksesta.

Olemme työskennelleet yli 10 vuoden ajan oppilaitosten työvuoroluetteloiden parissa ja mielestämme oli korkea aika antaa ääni opettajien turhautuneisuudelle, joka johtuu huonosta työvuorosuunnittelusta. Mutta – tietenkin meillä on myös ratkaisu.

Oma työtilanne ei ole hallinnassa

”Työskentelin keväällä ensin seitsemän päivää viikossa muutaman kuukauden ajan, ja sen jälkeen minulla oli hyvin vähän töitä lopun aikaa lukukaudesta. Minulla ei ollut lainkaan yksityiselämää lukukauden ensimmäisen puoliskon aikana. Jos olisin perheellinen, se ei olisi koskaan toiminut.”

Työtehtävät, jotka täytyy tehdä maksamattomalla ajalla

”Viikonloppuisin täytyy valmistella kaikkia uusia kursseja, joihin joudun täysin ilman ennakkosuunnittelua. Teen paljon töitä ilmaiseksi työnantajalle.”

Sairaan lapsen hoitoa ei huomioida

”Olin viime kuussa kotona sairaan lapsen kanssa viisi kertaa, mutten saanut helpotusta työssäni ja minun oli pakko tehdä ylitöitä ehtiäkseni tehdä kaiken.”

Pikainen keskustelu työvuoroluettelosta

”Esimieheni otti työvuoroluettelon puheeksi ohimennen käytävällä. En ollut lainkaan valmistautunut, enkä saanut selkeää kuvaa työtilanteeni kaikista osista.”

Joten miten toimimattoman työvuoroluettelo-ongelman voi ratkaista?

Työvuorosuunnittelujärjestelmän avulla oppilaat saavat käyttöönsä työvuoroluettelonsa, joka on aina ajantasainen ja selkeä. Työvuoroluettelosta käy ilmi, mille kursseille opettaja on suunniteltu ja mitä työtehtäviä hänellä kullakin kurssilla on. Opettaja näkee selkeästi, onko hän ali- tai ylikuormitettu, hyödynnetäänkö hänen osaamistaan ja kehittyykö hän hyvin työssä.

Ammattimainen työvuorosuunnittelujärjestelmä, joka on suunniteltu oppilaitosten erityistarpeisiin, varmistaa, että opettajilla on aina ajantasaista tietoa. Se myös helpottaa heidän hallinnointiaan ja antaa heille selkeitä yhteenvetoja.

Se jos mikä vähentää väärinymmärryksiä ja luo turvallisuutta, mikä on tehokas keino vähentää turhautuneisuutta ja stressiä.

Lopuksi

Jos haluat lukea lisää työvuoroluetteloiden piilevistä vaaroista ja hyödyistä sekä siitä, mitä voit odottaa ammattimaiselta työvuorosuunnittelujärjestelmältä, ilmoittaudu maksuttomaan verkkoseminaariimme.

Lisätietoa siitä, mitä toimintoja voit odottaa ammattimaiselta työvuorosuunnittelujärjestelmältä, on kotisivullamme.

Tietoa kirjoittajasta

Jens Apelgrenilla on yli kymmenen vuoden kokemus oppilaitosten työvuorosuunnittelusta, ja hän on auttanut henkilökohtaisesti ottamaan käyttöön työvuorosuunnittelujärjestelmän 18 eri oppilaitoksessa. Jens työskentelee toimitusjohtajana Retendo AB:ssa, joka tehostaa sekä oppilaitosten että hankekeskeisten yritysten hallintoa. Jens on vahvasti mukana Retendon työvuorosuunnittelujärjestelmän kehittämisessä.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT