Det eneste systemet som oppfylte behovet vårt for effektiv økonomisk oppfølging

Högskolan Kristianstad hadde behov for et brukervennlig personalplanleggingssystem, og for noen år siden fant de løsningen – Retendo Academic. Marie Lindblom er økonom ved høyskolen og fornøyd bruker av systemet.

Et system som oppfyller alle behovene våre

– I 2017 og 2018 innførte vi et system som skulle bli til stor hjelp i arbeidet vårt. Det viste seg at Retendo Academic var det eneste systemet på markedet som kunne oppfylle alle behovene og ønskene våre.

– Retendo er ikke bare lydhøre for behovene våre, men hjelper oss også med å foreta en rekke justeringer i systemet. Det setter vi stor pris på.

Fra manuelt arbeid i Excel til enkel personalplanlegging i Retendo Academic

Siden 2008 hadde hele lærestedet hatt én felles modell, der de brukte Excel-dokumenter som bare var tilgjengelige for én person om gangen. Med Retendo Academic har de nå flere brukere og utnytter dessuten flere funksjoner enn da de jobbet manuelt.

Ved Högskolan Kristianstad bruker de fleste på økonomiavdelingen Retendo, og i rollen som økonom henter Marie ut mye informasjon fra systemet.

Mer effektiv økonomisk oppfølging

Personale utgjør en stor del av kostnadene ved et lærested, og Marie opplever at Retendo Academic gir svært god kontroll over personalkostnadene. Det er enkelt å se og hente ut nøyaktige tall fra systemet.

– Vi får også oversikt over og mulighet til å analysere tall knyttet til overtid og hvilke kompetanser vi har i ulike virksomheter. Systemet har mange nyttige funksjoner for personaløkonomi som har forenklet den økonomiske oppfølgingen utrolig mye.

Marie forteller at de gjorde det samme arbeidet før de innførte systemet, men at det nå er mye mer effektivt, sikkert og stabilt. Alt er mer forståelig for alle.

Deler erfaringer via lærestedets nettverk

For å dele erfaringer mellom ulike avdelinger og optimalisere bruken av systemet er det vanlig at læresteder som benytter Retendo Academic, oppretter et brukernettverk.

– Ved Högskolan Kristianstad har vi et nettverk av Retendo Academic-brukere med regelmessige avstemminger og en løpende dialog om ulike behov, brukerstøtte og teknologi. Dette er både nyttig og populært.

Marie tror at Retendo har kommet til Högskolan Kristianstad for å bli.

– Jeg har ikke sammenlignet med andre systemer siden 2017, men Retendo Academic er pålitelig og sikkert. Systemet tar dessuten utgangspunkt i de behovene et lærested har, og er derfor en fremtidssikker løsning.

Högskolan Kristianstad har noen av Sveriges beste studietilbud, som sikrer jobb i fremtiden. En liten, men samtidig stor høyskole samlet på én campus.

Ansatte500
Studenter14 000
Kunde siden2018